Ще се въведе платено паркиране по още няколко улици в центъра на Русе

Кметът на Община Русе Пенчо Милков е издал проект за заповед за въвеждане на платено паркиране в зоните за кратковременно паркиране в централната част на Русе за още няколко улици.

Става дума за ул.“Тома Кърджиев“  в участъка от входа за двора на СУ „Христо Ботев“ до ул.“Отец Паисий“, където ще има 25 места, пред Историческия музей от ул.“Александровска“ до ул.;“Рила“ с 24 места и ул.“Отец Паисий“ от бул.“Славянски“ до ул.“Тома Кърджиев“ с 20 места.

В мотивите към заповедта е обяснено, че зоните са утвърдени с решение на Общинския съвет от март 2009 г., но след приемане на решението е започнало реализирането на инфраструктурни промени по част от определените улици. Това е направило невъзможно въвеждането на платеното паркиране по тях. Към настоящия момент строителните работи са приключили, като е изтекла и устойчивостта по проекта със срок 5 години. Въвеждането на платено паркиране е било възпрепятствано и от дейностите по водния цикъл, който също вече е приключил, и вече може да се пристъпи към изпълнение на решението.

Зоните за платено паркиране ще бъдат обозначени от ОП „Комунални дейности“.

 

Exit mobile version