Шофьор стреля по кола на бул.“Липник“, бил надрусан с три вида дрога

Полицията в Русе разследва стрелба на бул. „Липник“ в района на Олимп, станала на 30 декември на кръстовището. 37-годишен мъж, управлявал лек автомобил „Сеат Ибиса“, се е движил в дясната лента, когато извадил и насочил пистолет към шофьора на лек автомобил „Фолксваген Голф“, който е бил съседната лента успоредно с него.

Мъжът произвел множество изстрели към водача и спътника му, като част от сачмите попаднали в лицето, шията и ръцете на пътника, причинявайки му охлузни рани. Веднага след това стрелецът напуснал района.

На място са изпратени екипи на полицията, които са издирили нападателя и автомобила му в стопански двор в района на ул. „Потсдам“. При извършения допълнителен оглед в купето на колата са намерени два пистолета – единият с поставен пълнител със сачми, а другият газов, както и кутия с патрони.

37-годишният мъж е отведен във Второ РУ, където е задържан първоначално за срок от 24 часа по реда на ЗМВР. Извършена му е била проверка за употреба на наркотични вещества с техническо средство, която е показала положителен резултат за амфетамин, метамфетамин и канабис.

На адреса, който обитава в Русе, също са извършени процесуално-следствени действия, като при обиска са открити метален гриндер, съдържащ суха тревна маса, реагираща при полевия тест като канабис, както и два броя електронни везни.

За случая е уведомен дежурен прокурор, образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУ, за извършено престъпление по чл.325 ал.3, вр. с ал.1 от НК. Работата по разследването продължава.

Exit mobile version