Шофьор блъсна 78-годишна пешеходка в Русе и избяга

Шофьор е блъснал 78-годишна пешеходка в Русе и е избягал от местопроизшествието. Инцидентът е станал вчера около 9 часа на бул. „Липник“ в района на автомивка.

Лек автомобил „Дачия“ е дал на заден ход, за да излезе от обекта, при което е блъснал възрастната жена. Тя е паднала на платното, а колата, без да спре, е потеглила напред и е напуснала мястото. Пешеходката не се е обадила на тел.112, а се е прибрала у дома. По-късно обаче се е почувствала зле и е извикала линейка. Екип на „Спешна помощ“ я е откарал в болницата за преглед, където е диагностицирана с фрактура на раменна става и охлузвания по тялото.

От болницата са информирали органите на МВР, а пострадала е била настанена в отделение на болница „Канев“, без опасност за живота. С изясняването на случая са се заели служители от пътна полиция, които по горещи следи са изяснили кой е автомобилът и кой е водачът му – 50-годишен мъж.

На шофьора е извършена проба за алкохол, която е дала отрицателен резултат. Установеното е документирано и материалите, събрани в процеса на изясняването на случая, са докладвани на разследващ полицай, който е образувал досъдебно производство.

Exit mobile version