Шофьорът, убил бебе в катастрофа – без книжка, пиян и с 10 присъди /ВИДЕО/

43-годишният шофьор, който уби бебе на година и половина при катастрофа в Русе, е шофирал без книжка и пиян. Заради тежкия инцидент, завършил със смъртта на детето, прокуратурата удължи мярката му за задържане на 72 часа.

По време на инцидента, който стана вчера вечерта, в колата са били още  внучето му, жената, с която е живеел на семейни начала, и нейната 17-годишна дъщеря. Те са се връщали от купон по случай Никулден по стар стил в кв.“Родина“ и шофьорът, който е от пловдивското село Чоба, седнал зад волана на БМВ-то с концентрация от 2, 44 промила алкохол. Бебето не е било в задължителното столче, а е било в ръцете на момичето. Когато колата се е забила в колоната на моста, детето е изхвръкнало и е се е ударило фатално.

Тъй като шофьорът е настанен в болница със счупени ребра, той ще бъде охраняван от полицията в отделението, докато изтече мярката му за задържане. Проверява се и дали е шофирал след употреба и на наркотични вещества.

До момента той е осъждан общо 10 пъти, последно с присъда на Окръжен съд – Пловдив за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. Изтърпял е общо наказание от 5г. и 11 месеца лишаване от свобода и е освободен е от затвора през 2015г.

 

Exit mobile version