Шофьорки от Русе карат пияни и дрогирани посред бял ден

Два случая на жени-шофьорки, които карат след употреба на алкохол или наркотици посред бял ден, установи полицията в Русе.

На 13 септември, около 17:15 ч. екип на сектор „Пътна полиция“ е отишъл, за да окаже съдействие на свои колеги от Второ РУ. Те спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра“ на ул. „Захари Стоянов“ в Русе, но се усъмнили, че 30-годишната водачка е употребила алкохол. Пробата с дрегер показала концентрация над 3 промила, а кръвната проба –  3.23 промила. Случаят е документиран, предаден е на разследващ полицай, който е образувал срещу 30-годишната бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Вчера около 10 часа екип на „Пътна полиция“ е изпратен, за да изясни сигнал за пътен инцидент на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Шипка“. По данни на свидетели лек автомобил  „Фиат Пунто“ се е движел в крайна лява пътна лента в посока центъра и при потегляне на разрешаващ зелен сигнал на светофара е блъснал пресичащ пешеходец на 14 г. В резултат на удара момчето е паднало на пътното платно.

След инцидента обаче колата не е спряла, а е напуснала мястото, но впоследствие е установена. Изяснено е, че е управлявала жена на 22 г. , която е дала отрицателна проба за алкохол, но проверката за наркотици е дала положителен резултат за употреба на канабис. Материалите са предадени на разследващ полицай и по случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, срещу 22-годишната.

 

Exit mobile version