Шофьори: Пътят Русе-Разград е затворен, защото в Разградско не е почистено /ВИДЕО/

Пътят Русе-Разград все още е затворен за всички превозни средства, като се пропускат само леки автомобили, които отиват до съседните села. Водачи разказаха, че са стигнали до границата на двете области и се е оказало, че в Разградско не е почистено и затова не може да се преминава.

Ивайло Велев обясни, че пътят в частта му в Русенска област е почистен, но само дотам. „В Разградска област, като стигнеш табелата, не е минавало нищо, няма път. Тези коли ,къде отиват, не знам просто“, коментира той.

Екипите на полицията, които дежурят на КПП-то край Русофилите, съветват водачите да изчакат в града. Затворени остават и останалите републикански пътища към Бяла и Силистра. Шофьори, които идват от Румъния, разказват, че там всичко е перфектно – за разлика от пътищата в България.

„Пътуваме за Варна, ама пътят е затворен. Ще седим сега два часа долу и после ще пробваме пак. Идваме от Дойчланд /Германия/, пътищата са перфектно изчистени. Русе – затворено навсякъде, даже в Румъния е изчистено“, казва един от шофьорите на изхода за Разград.

Свилен Рачев пътува в обратна посока към Пиргово, но е спрян на КПП-то на хижа „Приста“. Не може да измине оставащите 10 км до дома си.“ От Румъния идваме от летището, Румъния свети, десет автомобила минават, ринат наред, всичко е ок. След Дунав мост насам е бедствие, България все пак. Има закъсали автомобили, тирове, задръствания клони много има“, казва възмутен той.

Обстановката засега остава усложнена.

Exit mobile version