Шофьори на камиони: Никой не казва защо стоим на Дунав мост /ВИДЕО/

Опашки от камиони продължават да чакат от двете страни от и към Мартен, за да преминат през граничния пункт Дунав мост при Русе. Изнервени шофьори на тежкотоварни автомобили коментират, че не мърдат повече от три часа и никой не им казва каква е причината.

Мехмед се е наредил на опашката от 2 часа сутринта. Стигнал е донякъде и от три часа не е мръднал. Графикът го подпира и ще се наложи да направи почивка веднага, след като мине границата. Така разтоварването ще остане за следващия ден, вместо да се извърши днес.

Колегата му Красимир се стигнал до кръговото в 5.10 часа и до 9 часа е изминал само 500 метра, след което не мърда.

За шофьора Здравко Иванов най-възмутителното е не толкова чакането, колкото липсата на информация и отношението на институциите. „Никой не ни дава обяснение какво става, защо става и защо стоим тук с часове. Наредил съм се на опашката в 2.35 сутринта, тук бях в 5.30 часа, в 5.45 часа ме сложиха на рентген, който отне над час и 15 минути. Оттогава не съм мърдал – от 6 без 20 сутринта. И никой не ни дава обяснение. Когото да попитаме, всеки вдига ръце. Едни казват системата забила в Румъния, други казват друго. Нямаме си на идея за какво става въпрос. Това просто е безбожно да продължава тук на тази граница“, казва той.

Както Русе Медиа писа, проблемът е в авария на електрозахранването на граничния пункт в Гюргево, а без ток камионите не могат да минат през кантарите. Затова се пропускат само леки автомобили и автобуси, а екипи в Гюргево работят по отстраняване на аварията.

Exit mobile version