Шофьори на камиони карали солидно почерпени по пътищата в Русенско

Двама шофьори на камиони бяха установени да карат по пътищата в Русенско, седнали зад волана солидно почерпени.

По-фрапиращият случай е от събота около 15:30 часа, когато на тел. 112 e получен сигнал от възмутени граждани, че по пътя Русе-Разград се движи криволичещ ТИР. Той навлизал в насрещното движение и създавал опасност за останалите автомобили.

Изпратеният веднага на място полицейски екип установил, че зад волана на влекача „ДАФ“ с ремарке бил 65-годишен мъж. Последвала е пълна проверка, като пробата за алкохол с техническо средство е отчела 1,68 промила алкохол. Направената кръвна проба впоследствие показала 2,14 промила. По случая е започнато бързо производство по описа на РУ-Ветово, за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. Водачът е бил задържан. За случая е уведомена прокуратурата.

Другият случай на пиян шофьор е станал във Ветово, където патрул на РУ – Ветово спрял за проверка товарен автомобил марка „Мицубиши“, управляван от 44-годишен мъж. При извършената проба за употреба на алкохол уредът е отчел 1,66 промила алкохол. Кръвната проба показала 1,90 промила. По случая е започнато досъдебно производство по описа на РУ-Ветово, за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

 

Exit mobile version