Шофьори в Русе: Пороят отново превърна улиците в реки, ужас е /ВИДЕО/

Падналият пороен дъжд днес следобед превърна отново улиците на Русе в реки, а шофьорите недоволстваха, че им е трудно да се придвижат. Някои от тях, на които се е налагало да пътуват, са били принудени да сменят колите си с джипове, за да могат да минат през наводнените участъци. Имало е и закъсали автомобили. Падналият дъжд е близо 45 литра за два часа, съобщиха хидрометеоролозите, като най-силно е валяло между 17 и 18.30 часа.

Най-тежка бе ситуацията на бул.“Липник“, особено в неремонтирания участък край КАТ, на бул.“Тутракан“, на ул.“Потсдам“ и традиционно на бул.“България“. Една от основните причини за проблемите в града са непочистените шахти, които са задръстени с листа, и заедно с голямото количество вода на практика отводняването на улиците става невъзможно. По спешност бяха изпратени работници, които да отворят капаците.

Въпреки че част от улиците са в процес на ремонт, те не се отводняват нормално. Ако причината е в изпълнението, фирмата, която ги реконструира, ще бъде задължена да отстрани неизправностите. Очакваната подмяна на цялостната ВиК мрежа в града би трябвало да реши проблема, тъй като в момента няма достатъчно дебит да поеме по-големи количества дъжд.

Общината предвижда да направи по-големи шахти на бул.“България“,за което ще иска съгласието на АПИ, тъй като пътят е част от републиканската пътна мрежа и се стопанисва от двете институции.

Exit mobile version