Шофьори в Русенско хванати дрогирани, пияни и без книжка

Шофьори, седнали зад волана дрогирани, пияни и без книжка хванаха полицаите в Русенско.

На19 април около 01:30 ч. в района на комплекс „Левента“, екип пътни полицаи са са спрели за извършване на проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с русенска регистрация. Униформените са установили като водач 36-годишен русенец. В хода на полицейските действия служителите са се усъмнили, че мъжът е под въздействие на наркотици, което се е потвърдило при извършените проби с техническо средство, като уредът е отчел положителен резултат за употреба на канабис, метамфетамин и амфетамин. Водачът е бил съпроводен до болницата, където пред медицинско лице е отказал да му бъдат взети други проби за изследване. Във връзка с констатираните нарушения на 36-годишния са съставени два акта – за нарушение по чл.5, ал.3, т.1 от ЗДВП и за нарушение по чл.105 ал.1 т.2 от ЗДВП. Той ги е подписал без възражения. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.1

На 17 април около 07:00 часа екип на Второ РУ е спрял за проверка лек автомобил „Ситроен Ксара Пикасо“ с русенска регистрация, управляван от 33-годишен мъж от Русе, който не могъл да прадстави свидетелство за управление на МПС. Екип на пътна полиция е извършил справка за водача, при която е изяснено, че той е неправоспособен и никога не му е издавана шофьорска книжка, както и  това, че вече е наказван за такова нарушение (през февруари т.г.) и го извършва в едногодишен срок от наложеното му наказание. Във връзка с констатираното на 33-годишния е бил съставен акт извършено нарушение по чл.150 от ЗДВП, а материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал досъдебно производство за престъпление по чл.343в, ал.2 от НК.

Във Ветовско са хванати двама шофьори след употреба на алкохол.  На 19 април в 21:40 часа в гр. Глоджево патрул на РУ – Ветово е спрял за проверка лек автомобил марка „Сузуки“ – модел „Витара“ с русенска регистрация, управляван от 29-годишен мъж, местен жител. При направена проба на мъжа за употреба на алкохол с техническо средство му е била измерена концентрация от над 1.2 промила. Водачът е дал и кръвна проба, като направеният анализ е потвърдил наличието на алкохол в кръвна от над 1.2 промила – 1.33 на хиляда. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

На същата дата – 19 април, около 02:15 часа в гр. Ветово полицейски екип е извършил проверка на лек автомобил марка „Фолксваген“ – модел „Джета“, с русенска регистрация, управляван от 29-годишен мъж от Ветово. На водача е била извършена проба с техническо средство, която е отчела наличие на алкохол в канцентрация над 1.2 промила. За допуснатото нарушение му е бил съставен акт и му е издаден талон за изследване, след което е бил отведен за кръвна проба. Химичният анализ на пробата е дал резултат за концентрация на алкохол в кръвта от 1.26 промила. По случая е започнато досъдебно производство по описа на РУ – Ветово, за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Exit mobile version