Шофьори в Русенско продължават да карат пияни и надрусани

Шофьори в Русенско продължават да карат автомобилите си след употреба на алкохол или наркотици. Последните няколко случая са от Русе, Сливо поле и Бяла.

В Русе полицейски служители спрели посред бял ден около 14.20 ч за проверка лек автомобил „Опел“ с великотърновски номер. Зад волана бил 33-годишен мъж, който при тест за наркотици е дал положителна проба за „канабис, амфетамин, метамфетамин“. Съставен му бил е акт и издаден  талон за медицинско изследване, но в болницата водачът отказал да даде кръв и урина за изследване.

В Сливо поле на 15 март в полунощ е станала катастрофа, при която е пострадал 25-годишен водач на лек автомобил „БМВ“. Полицаите са го тествали с дрегер, който е показал алкохол над 1,2 на хиляда. Съставен е акт, водачът е дал кръвна проба.

Вчера вечерта малко преди 22 часа на бул. „Кольо Фичето“ в Бяла е бил засечен още един шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол. Лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 36-годишен мъж от с.Иваново, е бил спрян за проверка. Дрегерът е показал над 1,2 промила, но водачът е отказал да даде кръвна проба.

По първите два случая има досъдебни производства, а по третия – бързо производство.

Exit mobile version