Шивашкият бранш в Русе със светкавична реакция на апела на общината за маски

Шивашкият бранш в Русе реагира светкавично на апела на общината да се включи в шиенето на предпазни маски. Първа откликна модна къща „Данини“, която обяви, че дарява първите си 1000 броя маски за многократна употреба на своите клиенти по градовете и 300 броя на служителите в болницата в Русе. „Молим и другите шивашки фирми да последват примера ни и да правят и бройки с цел помагане на хората в такава ситуация“, заявиха от фирмата.

В кампанията се включи и ПГ по облекло ,,Недка Иван Лазарова“, откъдето съобщиха, че са готови да предоставят на други русенски училища маски за многократна употреба. Екипът на училището е съпричастен със създалата се ситуация, във връзка с коронавируса и ще изработи маските. Учителите по практика ще ушият предпазните средства в съответствие с изискванията. Маските ще са за многократна употреба, като с цел максимална ефективност трябва да бъдат изварени и изгладени. Те ще бъдат предоставяни безвъзмездно по предварителна заявка на колеги от училищата в Русе, а след последваща организация и за училищата в цялата страна на e-mail: pgo_rousse@abv.bg.

Вчера община Русе излезе с призив към собствениците на всички шивашки фирми в региона за помощ в кризисната обстановка. „Населението се нуждае от предпазни средства, за да се справи с тежкото изпитание.

Поради недостига на предпазни облекла и маски  в търговската мрежа общината отправя молба към вас да се включите в ушиването на маски, които ще бъдат раздадени на нуждаещите се граждани на територията ѝ.

Русенската шивашка индустрия е известна със своя професионализъм и вярваме, че няма да остане безучастна в този исторически момент. Нека всички обединим сили пред това голямо предизвикателство, водени единствено от милосърдие и искрено желание за взаимопомощ.

Оценяваме високо вашето съдействие и помощ, и вярваме, че с общи усилия ще преодолеем това изпитание.

Моля, при въпроси, не се колебайте да се свържете с общинската администрация на имейл:  mayor@ruse-bg.eu“, апелираха от община Русе.

Exit mobile version