Шест патрулки хванаха крадец на автомобил от Ветово в Русе

Полицията хвана крадец на автомобил от Ветово, който бе установен в Русе. На 8 април около 06:25 часа 24-годишният собственик на колата от Ветово е подал сигнал за кражбата на тел.112. Той е обяснил, че за времето от 00:05 часа до 05:30 часа автомобилът му „Фолксваген Пасат“ е бил задигнат, докато е бил паркиран пред ресторант „Бели лом“ в гр. Ветово.

Около 16 часа следобед полицията е засякла колата по бул. Христо Ботев в гр. Русе, като са предприети действия по спиране на автомобила. В акцията са участвали шест патрулки. Автомобилът е спрян и е установено лицето, което е откраднало автомобила – 23-годишен младеж от Ветово, който обяснил как е намерил и запалил автомобила с поставения на таблото контактен ключ. По думите му колата не е била заключена.

На място е извършен оглед на превозното средство, в присъствието на собственика му и са констатирани нанесени щети по преден ляв калник, предна лява врата, задна лява врата, липсващо странично огледало за задно виждане, сума от 50 евро от подлакътник между предните седалки и сменена предна лява гума.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Exit mobile version