Шахматното турне „Асеневци“ в Бяла се превърна в истински празник

В истински шахматен празник се превърна III-ото Национално шахматно турне „Асеневци“, което е премина през Бяла и се проведе със съдействието на Община Бяла.

Организаторите от шахматен клуб „Асеневци“, неколкократни шампиони по шах и сертифицирани треньори – Даян Нинов и Цвета Галунова, заинтригуваха многобройната публика от над 120 деца. Те проведоха открит урок, викторина с награди и игри за най-бързо нареждане на фигури.
На финала се изиграха няколко сеанса синхронна игра, в която всички желаещи се изправиха срещу професионалистите от клуба. В последното предизвикателство се включиха и големите момчета от Бяла – Даниел и Кристиян Иванови – първенци по шах в редица турнири.
Община Бяла получи почетно отличие за цялостно развитие и популяризиране на шахмата в България. Сертификатът беше връчен на кмета Димитър Славов.
Всички деца спечелиха ваучери за безплатно онлайн обучение по шахмат: 4-месечен курс за I ниво.

А тези деца, които нямаха възможност да присъстват днес, също могат да се възползват от тази привилегия и да подадат заявка за обучение на e-mail: free_chess@abv.bg (заявката трябва да съдържа трите имена на участника, възраст и град).

Exit mobile version