Шампионките от ХК „Бяла“ ще излязат в евродебюта си пред пълна зала

Хандбалният шампион на България при жените ХК „Бяла“излиза през уикенда в европейския си дебют на турнира „ЕHF European Cup Women“. Момичетата на треньорката Виктория Жосан ще играят срещу гръцкия Анагениси Арта на 15 октомври от 19 часа и на 16 октомври от 15 часа в зала „Арена Бяла“. А преди началото на първата среща ще бъде прожектиран и триминутен филм за „белите тигрици“ от Бяла.

Хубавата новина е, че трибуните ще бъдат пълни, тъй като вече са издадени близо 400 пропуска за зрителите. Остават около 60-70 свободни места, обясни кметът на Бяла Димитър Славов. Дарителската кампания, организирана по предложение на феновете за покриване на част от разходите за срещите, е събрала около 6000 лв. Всеки дарител е получил пропуски за двата мача.

ХК „Бяла“ е привлякъл за евротурнира и нова състезателка – 19-годишната Аля Гончаренко от Украйна. Тя е централен защитник, играла е в Днепрянка (Херсон) и е в разширения състав на украинския национален отбор по хандбал.

„Белите тигрици“ ще излязат мотивирани за победа пред родната публика, която се надяват да зарадват с хубава игра и успех.

Exit mobile version