Чуждестранни тираджии създават проблеми с опит за подкуп и алкохол

Чуждестранни водачи на товарни автомобили бяха установени с нарушения от полицията. На 6 август около 01:50 ч. на бул. „Тутракан“ в Русе, при излизане от паркинга на Свободна зона, екип на полицията е спрял за проверка румънски товарен автомобил.

Водачът обяснил, че отива в Румъния  и представил тахо шайба на автомобила. Докато служителите извършвали проверка в служебната кола, водачът на тира се приближил към отворената предна дясна  врата на патрулката и хвърлил в скута на единия от полицаите банкнота от 20 евро.  Веднага са предприети необходимите действия, като водачът е задържан, а на място е изпратена дежурна оперативна група за документиране на деянието. Извършен е  оглед на местопроизшествие, при който е иззета  банкнотата с номинал 20 евро. По случая е заведено бързо производство за престъпление по чл. 304а, пр.3, вр. чл. 304, ал. 1 от НК.

Същия ден около 16:30 часа  служители на пътна полиция са били изпратени на бул. „Тутракан“, в района на кръстовището с Индустриалния парк, за да извършат проверка на 30-годишен  украински гражданин. Той бил зад волана на товарен автомобил – влекач MAN с полуремарке, като от водача се носела миризма на алкохол. При извършената проба с техническо средство, полицейският екип е установил, че мъжът е управлявал в нетрезво състояние, като уредът е отчел резултат от над 2 промила. За случая е информиран дежурен разследващ полицай, който е документирал установеното и е образувал бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

 

Exit mobile version