Читалище „Гоце Делчев“ организира конкурс „Памет за Левски“ за ученици от Русенско

За втора година Народно читалище „Гоце Делчев 2009“ в Русе ще проведе регионалния КОНКУРС „ПАМЕТ ЗА ЛЕВСКИ“, адресиран към ученици от Област Русе. Проявата е посветена на 150-годишнината от мига, в който Апостола на свободата прекрачва в безсмъртието.

Тази година участниците могат да представят творбите си в две възрастови групи – рисунки в групата I-VI клас и есе в групата VII-XII клас. Няма ограничения за броя на произведенията, представени от един участник.

За най-добрите творби във всяка възрастова група са предвидени парични награди за I, II и III място, съответно от по 80, 50 и 30 лева. Подготвени са и предметни награди, а всеки участвал ще получи грамота от читалището.

Творбите трябва да бъдат изпратени в срок до 17 февруари 2023 г. на електронната поща на читалището gocedelchev_2009@abv.bg, като бъдат посочени трите имена на участника, в кой клас и в кое учебно заведение учи. Рисунките се изпращат сканирани или заснети с телефон с добра резолюция. Допълнителна информация на тел. 0897830910.

Имената на победителите ще бъдат обявени на 18 февруари на фейсбук страницата на читалището, където ще бъдат публикувани и наградените творби. Самите награди ще бъдат връчени в деня на националния ни празник Трети март пред Паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците.

Инициативата се осъществява с подкрепата на ВМРО-Русе.

 

Exit mobile version