Читалището в Мартен отпразнува с концерт 95-ата си годишнина

Народно читалище „Просвета 1928 г.“ в Мартен отбеляза своята 95-ата годишнина с празничен концерт. Гост на тържеството беше областният управител на Русе Данаил Ковачев, който удостои екипа на културната институция със знака на областния управител за активна читалищна дейност и принос към културното развитие на региона. Зам.кметът на Община Русе Димитър Недев пожела на читалищните дейци да работят с ентусиазъм и ги удостои с плакет от името на кмета Пенчо Милков.

Кметът на Мартен Димо Тонев поздрави секретаря на читалището Мариана Ганчева за отличната подготовка на събитието. „Читалището е локомотивът на културния живот на едно малко населено място“, каза Тонев и изрази удовлетворение, че в Мартен има толкова много дейни и млади хора, които се занимават с творчество. Той пожела на членовете на читалището да продължат да прославят името на град Мартен не само в страната, но и зад граница.

Читалището разполага  с библиотека с над 10 100 книги и документи, като през миналата година са били закупени 88 нови книги, а дарените са над 120. Към него има художествени състави за любителско творчество, както и два клуба за колективни и индивидуални форми на обучение – „Млад родолюбец“ и „Ние можем заедно“. Само през миналата 2022 г. реализираните събития от читалището са над 50.

Exit mobile version