Четири съвета за избор на работно облекло

Първо, нека да видим кои са най-често срещания тип работни дрехи.

Гащеризоните са важен компонент на правилната организация на труда, който играе важна роля при изпълнението на производствените дейности от служителите. Той трябва да бъде проектиран и произведен по такъв начин, че надеждно да предпазва работещия човек от много неблагоприятни фактори на околната среда и да предотвратява вредни въздействия:

Освен това, гащеризоните трябва да са достатъчно удобни. Правилният избор ви позволява да осигурите работа и да защитите човешкото здраве и дори живота му.

Днес работното облекло е представено на пазара в широка гама. Това позволява на работодателите да направят своя избор, ръководейки се не само от съображения, свързани с изискванията за осигуряване на безопасността на техните служители: също така е възможно да се подчертае корпоративната идентичност на компанията, да се подобри нейният имидж.

Като се има предвид настоящото изобилие от такъв продукт като работно облекло, в някои случаи дори може да е трудно да се направи избор. Ето защо няма да е излишно да използвате някои от съветите по-долу.

Съвет #1

На първо място, проучете условията на труд на служителя и определете от какви вредни въздействия трябва да го предпазва гащеризона.

Съвет #2

Определете кои характеристики на дизайна (вид плат, кройка, фитинги) осигуряват най-добра защита, както и комфорт.

Трябва също така да се има предвид, че гащеризоните непрекъснато се подобряват, постоянно се появяват нови видове тъкани и методи за довършителни работи. С правилния избор на материал, от който се произвежда специално облекло, е възможно да се сведат до минимум разходите, без да се намаляват защитните свойства и качеството на гащеризоните. Избраната тъкан, като се вземат предвид условията на производство, ще допринесе за дългосрочната експлоатация на дрехите, като същевременно ще запази оригиналния си вид за дълго време. В някои случаи е необходим определен тип материал за работно облекло просто въз основа на изискванията за безопасност при работа в някои особено опасни условия на определен технологичен процес.

Трябва да обърнете внимание и на аксесоарите. И довършителните материали трябва да бъдат избрани, като се вземе предвид както тяхната устойчивост на агресивна среда, така и климатичните условия, в които ще се използват дрехите. Необходимо е да се установи степента на устойчивост на високи / ниски температури и други вредни фактори:

Можете да минимизирате разходите си и да направите правилния избор, ако потърсите помощ от специалистите на нашата компания, които са добре запознати с дизайнерските характеристики и предназначението на различните видове специални облекла. Това също ще ви даде гаранция, че закупеният гащеризон ще бъде не само функционален, но и ще отговаря на изискванията на всички стандарти.

Освен това, е добре да се вземе предвид фактът, че гащеризоните днес често са отличителен белег на предприятието. Често специалистите на една фирма вече се разпознават по униформите. Наличието на уникален стил е важна характеристика на модерното работно облекло.

Съвет #3

Разберете предварително какъв размер и в какво количество имате нужда от този или онзи тип работно облекло.

Съвет #4

Вземете решение за доставчик на специално облекло, като внимателно проучите информацията за компаниите, които го произвеждат. Трябва да се има предвид, че предприятията, продаващи гащеризони, в повечето случаи не са негови производители. Ето защо е особено важно да разберете дали предлаганите ви продукти отговарят на изискванията за качество, заложени в съответните стандарти. Има ли сервизна поддръжка, възможно ли е да получите съвет. Търговската фирма притежава ли необходимите декларации и сертификати.

Изисквания към специалното работно облекло

На първо място, такива дрехи трябва да:

 

 

 

 

Exit mobile version