Четири патрулки гониха из нивите дрогиран водач на БМВ без книжка

Зрелищна гонка с четири полицейски патрулки си организира вчера следобед 33-годишен водач на „БМВ-Х5“. Колата била засечена от екип на бул.“Гоце Делчев“, като на полицаите им направило впечатление подозрителното движение на автомобила. Още повече, че зад волана бил техен стар познайник, който преди бил хващан да шофира без книжка.

Мъжът не спрял на подадения звуков и светлинен сигнал и продължил с бясна скорост, при което в гонката са се включили още патрулки. Преследването е продължило в посока Варна, след което БМВ-то е свило към местността Караач по черните пътища в нивите. Шофьорът е изоставил там колата и е побягнал, но полицаите са го последвали и са го задържали. Тестът за алкохол и наркотици е показал положителен резултат за канабис и метаамфетамин.

В хода на работата по случая е установено, че 33-годишният мъж никога не е имал шофьорска книжка и управлява автомобила в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без книжка. Поставените регистрационни табели на БМВ-то са били издадени за друго превозно средство с друга марка – „Волво“, и автомобилът не е регистриран на територията на България. Мъжът е задържан за 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Exit mobile version