Четири нови случая в Русе, почина жена от дом „Възраждане“

Четири нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенска област за изминалото денонощие. Всички са от град Русе – три жени на 24, 47 и 77 години и 73-годишен мъж. За момента се намират в добро общо състояние и без проява на сериозна симптоматика, затова са под домашна изолация.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 365 души, като понастоящем активните случаи са 64. От тях 16 са на болнично лечение, а 48 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти и броят им достигна 281.

През вчерашния ден е починала 85-годишна жена от дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. Тя е била приета в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ с положителен PCR тест за коронавирус и е страдала и от редица придружаващи заболявания. Още преди установяването на коронавирусната инфекция и хоспитализирането й жената е била в увредено общо състояние. До момента починалите от област Русе, които са били с COVID-19, станаха 20, като десет от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

Без промяна остава епидемичната обстановка в детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле, където диагностицираните с COVID-19 са 14 души, от които девет са от персонала, работещ там, а другите пет са деца.

Exit mobile version