Четирима учители от Русе и един от Мартен станаха „Посланик на свободния дух“

Петима учители от Русе и Мартен бяха отличени като „Посланик но свободния дух“ в традиционния конкурс, организиран от общинската фондация „Русе-град на свободния дух“. Това са:

Общо 15 учители от 14 русенски училища бяха изненадани от видеа с номинации от техните ученици за приза „Посланик на свободния дух в моето училище“. Посланията на децата и младежите стигнаха до преподавателите им чрез екипа на Фондация „Русе – град на свободния дух“, който се срещна с всеки един от претендентите. Инициативата замести традиционната официална церемония по награждаване на победителите, която беше отменена поради усложнената епидемична обстановка.

Отличените петима получиха статуетки и таблет, а  останалите единадесет претенденти за приза получиха грамоти и ваучери за книги от книжарница „Хеликон“. Наградите бяха връчени от зам.-кмета по икономика Златомира Стефанова, която е председател на Управителния съвет на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и от изпълнителния директор на фондацията Елена Минкова.

Инициативата за конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“на фондация „Русе – град на свободния дух“ се провежда за седма поредна година с подкрепата на „Еконт Експрес“ ЕООД.

 

Exit mobile version