Четвърта Електрониада събира младежи на състезание в Русенския университет

На 8 април 2023 г. от 10:00 часа в Русенския университет „Ангел Кънчев“ в зала 2Г.204 “Сименс” е откриването на четвъртото издание на младежкото състезание ЕЛЕКТРОНИАДА 2023. Награждаването е в 15:30 в зала 2Г.204 “Сименс”.

Състезанието се провежда като национално със съдействието на Регионално управление на образованието – Русе.

Организатори на ЕЛЕКТРОНИАДА 2023 са преподавателите и постдокторантите от катедра „Електроника“, факултет „Електротехника, електроника, автоматика“ на Русенския университет.

Заявилите участие ученически отбори за ЕЛЕКТРОНИАДА 2023 са осемнадесет (18) от градовете: Русе, Варна, Бургас, Шумен, Видин, Гоце Делчев, Лом, Смолян, Долна Митрополия и Кнежа. Всеки ученически отбор е сформиран от трима ученика.

Младежкото състезание ЕЛЕКТРОНИАДА се провежда в два състезателни кръга – теоретичен и приложен, с времетраене два астрономически часа. В теоретичния кръг участниците отговарят на дванадесет въпроса за време от 30 минути. Отговорите на въпросите са от затворен тип. Приложният кръг е с времетраене 90 минути, като участниците преминават през четири етапа с конкретни задачи – Изграждане на реална електронна схема, базирана на Arduino UNO, Алгоритъм за работа, Програмно осигуряване за подготвената схема, Тестване и измерване на изходни параметри.

След приключване на състезанието участниците представят разработките и демонстрират работата на устройствата пред четиричленно жури. Резултатите от ЕЛЕКТРОНИАДА 2023 се обявяват в деня на състезанието. Наградният фонд на състезанието ЕЛЕКТРОНИАДА 2023 е осигурено от Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Exit mobile version