Черен уикенд в Русенско: Един загинал, четирима ранени при удари в дърво и мантинела

Черен уикенд бележи статистиката на пътните произшествия в Русенско. Три катастрофи при удари в дърво и мантинела завършиха с един загинал и четирима ранени.

Най-тежкият инцидент е станал в събота малко преди 17.30 часа. Както Русе Медиа писа, на пътя Нисово-Щръклево лек автомобил „Тойота Корола“ е напуснал пътното платно вдясно по посока на движението си и се е ударил странично в дърво. Зад волана е бил 28-годишен мъж, който е загинал на място. Извършен е оглед от дежурна оперативна група, като причините се изясняват.

В неделя на вътрешния път Русе-Бяла в района на Борово е станала друга тежка катастрофа. Сигналът е подаден около 03:30 часа. Лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от 20-годишен водач и с двама пътници, е излязъл от пътя вдясно, паднал е в канавка и се е ударил в дървета. Пострадали са водачът с фрактура на ръка, единият пътник с контузия на крак, а другият с прорезна рана на глава. Шофьорът е бил настанен за лечение в болница, а другите двама са освободени за домашно лечение.

Малко по-късно – около 07:10, в РУ-Бяла е получено съобщение за настъпило ПТП на главен път Русе-Бяла в района на 47 км. Лек автомобил „Сеат Ибиза“ , управляван от 33-годишен мъж, е напуснал пътното платно и се е удрил в мантинела, след което се е преобърнал през таван. Шофьорът е пострадал лека – с натъртвания в областта на рамо. Той е изпробван с техническо средство за наличие на алкохол, като пробата е дала отрицателен резултат. Произшествието е документирано, като на водача е съставен акт по чл.20 ал.2 от ЗДВП.

 

Exit mobile version