Челният удар на Русе-Бяла заради пиян шофьор с близо 2 промила /ВИДЕО/

Челният удар между лек автомобил и камион, който затвори за часове пътя Русе-Бяла тази нощ, е причинен от пиян шофьор. Както Русе Медиа писа, инцидентът е станал в района на 9-ия километър, а заради катастрофата бе въведен обходен маршрут за колите, докато тировете изчакваха на място.

Катастрофата е станала в 3.15 часа през нощта. Лекият автомобил „Сеат“ се е движил в посока Бяла, когато при неизвестни засега обстоятелства е напуснал лентата си за движение, пресякъл е непрекъснатата маркировка и се е ударил челно в насрещно идващия камион.

Товарният автомобил на „Еконт“ е превозвал пратки към Русе. Шофьорът на камиона сподели, че колата се е отклонила в последния момент и не е имал никакво време за реакция. След удара тирът е блокирал и двете ленти, а лекият автомобил е отскочил към предпазните мантинели. Предницата на сеата е тотално смачкана, като при сблъсъка са се появили и пламъци. Само бързата намеса на турски шофьор с пожарогасител е попречила колата да изгори на място. Пристигналите на място пожарникари са обезопасили лекия автомобил.

В сеата е пътувал само водачът,който е откаран в болница с травма на крака. При взетата проба за алкохол дрегерът е отчел близо 2 промила.

Към 7.30 часа колата и камионът бяха изтеглени и пътят бе освободен. Причините за катастрофата се изясняват.

 

Exit mobile version