Челен удар в кв.“Чародейка“ изпрати двама в болница /ВИДЕО/

Челен удар между два автомобила стана тази вечер в кв.“Чародейка“ в Русе. По предварителна информация таксиметров автомобил „Киа“ се е движил по четирилентовата улица „Филип Станиславов“ към кръговото кръстовище в района. Водачът е бил сам в колата, не е имал клиенти.

При неизяснени засега обстоятелства таксито е преминало двойната непрекъсната линия, едната лента в насрещното движение и се е забило челно в лек автомобил „Нисан“ с разградска регистрация. Очевидци разказаха, че таксито е предприело изпреварване и така се озовало в насрещното, но това предстои да се изясни от полицията.

При удара таксиметровият автомобил е изместил с 10-ина метра назад разградската кола, като водачката й – 28-годишна жена, е откарана в болница с наранявания в главата и рамото. Таксиметровият водач също е откаран в болница за преглед.

Хората в района поставят отново на дневен ред въпроса за проблема с кръстовището на ул.“Филип Станиславов“ и ул.“Зорница“. Жена разказа, че на няколко пъти е подавала сигнал до общината, че там е изключително натоварено, автомобилите минават с висока скорост. Хората искат или да се сложи светофар, или да се ограничи скоростта, още повече, че в близост има и пешеходна пътека.

В болницата предстои да се вземат кръвни проби на двамата водачи. Очевидци се съмняват, че шофьорът на таксито може да е употребил алкохол, но това ще стане ясно след анализ.

Exit mobile version