Челен удар взе жертва на Русе-Бяла, двама са в тежко състояние /ВИДЕО/

Челен удар взе жертва на пътя Русе-Бяла. Два автомобила са се ударили на завоя преди 9-ия километър след изхода от Русе.

По предварителна информация лек автомобил „Субаро“ с великотърновска регистрация се е движил в посока Русе, когато се е блъснал челно в микробус „Мерцедес“, пътуващ в обратна посока. При удара водачът на „Субаро“-то е загинал на място. Очевидците, пътували след него, казаха, че ударът е бил много жесток. Те споделиха, че не е имало изпреварване, а най-вероятно водачът на автомобила е сякъл завоя и е навлязъл в насрещното движение.

На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и две линейки. Водачът на „Мерцедес“-а и пътник в едната от колите са откарани в болница с политравми в тежко състояние.

При сблъсъка колите са изхвърчали към жп линията, която минава в непосредствена близост. Движението на влаковете не е спряно, но е имало забавяне заради катастрофата в разписанието на влака, който е минавал в този момент оттам. Заради инцидента е въведен обходен маршрут за леки автомобили:  Две могили – Иваново – Басарбово и обратно.  Тежкотоварните МПС изчакват на място.  Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Exit mobile version