ЦИК обяви мандатите за Русенска област, няма изненади кои са депутатите

Централната избирателна комисия обяви разпределението на седемте мандата за19 МИР-Русе след приключилите избори за 49-ото Народно събрание. Няма изненади относно имената на депутатите, които ще представляват Русенска област в новия парламент.

Както Русе Медиа писа, победителите в Русенско „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ ще имат двама народни представители – Мартин Димитров и Иван Белчев, изместил с преференции втората в листата Рена Стефанова. Така обединението ще бъде с депутати квотата само на ДБ.

ГЕРБ-СДС изпращат също двама души – Десислава Атанасова и дебютантът в голямата политика Георги Кръстев. Атанасова днес трябва да обяви дали ще влезе от Русе или от Разград, но почти на сто процента е сигурно, че отново ще предпочете Русе.

„Възраждане“ отново ще бъде представено от Златан Златанов, а „БСП за България“ – от Иван Иванов. За разлика от предишните избори, когато той бе избран от Русе и от Шумен, този път влиза само от Русе. ДПС ще има за свой народен представител отново Ализан Яхова.

Exit mobile version