„Център за победители“ с роботи и техника отвори в ОУ „Ангел Кънчев“

Център за победители бе открит днес в русенското основно училище „Ангел Кънчев“. Това е STEM-кабинет, който дава възможност на учениците от 1 до 7 клас да изучават всички природни науки по един увлекателен и интересен начин.

В класната стая за креативни дигитални създатели могат да се правят опити, интегриращи обучението по различни предмети. В центъра има различни роботи, модерни лаптопи и таблети и 3D-принтер. Деветима ученици от 3а клас и учителката им Даниела Кошарова демонстрираха по време на откриването възможностите, които технологиите дават.

Зам.-кметът Енчо Енчев, който е бивш директор на ОУ „Ангел Кънчев“, посочи, че това е добър пример как едно малко училище може да участва в процеса по електронизация и да се превръща във все по-желано място за обучение. „Технологизирането на училищните процеси, използването на високоскоростен Интернет, въвеждането на интерактивни дъски и видеодисплей спомогна за възстановяването на доброто име на училището и привличането на още повече деца“, категоричен бе Енчев.

Стойността на STEM-кабинет е 50 000 лева, като 5000 от тях са лично участие на училището.

На срещата в училището, на която присъстваха и зам.областният управител Стефка Караколева и началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, стана ясно, че предстои външен ремонт на двете сгради на учебното заведение. Ще се изгради и многофункционално помещение, което ще ползва за концерти, родителски срещи и всякакъв вид спектакли. В него ще има и специално обособена електронна библиотека.

Exit mobile version