Цената на агнешкото в Русе скача 3 пъти, докато се озове в магазина

Проверка в различни магазини на производители тип „фермерски“ показа, че все още няма масово зареждане и предлагане на агнешко месо за предстоящия Великден. Продавачи обясниха, че е рано, тъй като обикновено кампанията е няколко дни преди самия празник. Не знаят обаче на каква цена ще се продава месото тогава.

В пет от проверените магазини на различни производители и доставчици се оказа , че към настоящия момент агнешко може да се закупи на цена 24 лв./кг, независимо за каква част от агнето става дума/ предна плешка или заден бут./ На някои места засега се предлагат единствено агнешки главички, като те се търгуват на 5.50 лв./кг.

Проверка в социалните мрежи показа, че има предлагане на живо агне, като цената на килограм основно е 8лв./кг, но на някои места може да се направи сделка и на 5лв./кг. Има хора, които купуват по този начин , като се организират и правят кооператив и после си разделят месото.

В крайна сметка резултатът е, че от производител до магазинната мрежа цената на трупното месо скача около 3-4 пъти. Предстои да се види какво ще доставят в големите търговски вериги и на каква цена там ще предложат агнешкото.

Exit mobile version