Цветан Цветанов: Време е за държава с правила, хората да не се страхуват /ВИДЕО/

Очаквам изключително висок резултат на „Републиканци за България“ в Русенска област. Хората от Русе и Русенска област винаги са били активно гражданско общество и вярвам, че ще бъдат смели и истински на изборите на 4 април, заяви председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Заедно със заместника си Павел Вълнев и част от кандидатите в листата той бе на обиколка в областта и откри офиси на партията в Борово и Две могили.

Цветанов припомни, че „Републиканци за България“ е единствената партия, която представя в програмата си секторни политики. Една от основните задачи е за върховенство на закона – намаляване на политическата квота във Висшия съдебен съвет, намаляване на мандата на главния прокурор, закриване на Специализираната прокуратура и Специализирания съд.

Партията е за реално въвеждане на електронното управление с еднократно предоставяне на информация за многократно ползване, осигурена с необходимата киберзащита. „Не е нормално като страна-членка на ЕС от 38 000 административни услуги в България само 5 % да съответстват на стандартите на ЕС. Ще работим и за въвеждане на електронното гласуване, тъй като това е единствената възможност за противодействие на сплашването и купения вот. Всички политически сили трябва да разберат, че в електронното управление няма ляво и дясно, а воля за борба с корупцията“, заяви Цветанов.
Малкият, семейният и средният бизнес се нуждаят от подкрепа от страната  на държавата, и то реална, за да преодолеят последиците от кризата заради пандемията. Банката за развитие трябва да работи в защита на тези бизнеси, а за засегнатите в сферата на туризма да има данъчна ваканция.

В земеделието ще се дава предимство на българските стоки, като се осигури къса верига за доставки, която да подпомогне регионалното производство.

За образованието се предвижда да се отделят 5 % от брутния вътрешен продукт, а малките кметства да имат делегирани бюджети от минимум 10 000 лв., за да имат повече оперативност и самостоятелност.

Акцент е и доизграждането на всички основни пътни артерии, които имат значение за икономиката. Сред тях на първо място е магистралата Русе-Велико Търново.

Премахване на монопола на Националната здравна осигурителна каса е една от задачите в здравеопазването.

В спорта ще се насърчава меценатството и повече достъпност на инфраструктурата, като се залага на по-малки спортни зали, които да се ползват от повече хора.

„България има нужда от силен парламент, умно управление и хора, които да участват с експертни решения. Когато имаш листа от известни и достойни хора, можеш да получиш подкрепа. Тази седмица сменяме времето, другата седмица е време да се смени управлението. Искам да призова хората да не се страхуват, да гласуват по съвест и да упражнят гражданската си позиция. Имаме нужда от държава с правила“, заяви още Цветан Цветанов.

Като човек на бизнеса, Павел Вълнев коментира някои от идеите на „Републиканци за България“ в тази посока – промяна в патентния данък, подпомагане на малкия и средния бизнес, запазване на плоския данък и повишаване на доверието в държавата от страна на инвеститорите.

Водачът на листата на „Републиканци за България“ за Русенска област д-р Ченко Сотиров сподели, че при обиколката из региона са усетили страхотна подкрепа от страна на хората. „Ще продължим да работим с екипа и ще бъдем непреодолим фактор“, заяви д-р Сотиров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version