Цветанов: „Републиканци за България“ залага на млади местни хора /ВИДЕО/

„Републиканци за България“ откриха символично офиса си в Русе и представиха част от листата си от кандидати за народни представители от Русенски район. На събитието присъства председателят на партията Цветан Цветанов, който благодари на водача на листата Петър Дяков за желанието му като млад успял човек да се реализира в България и да наложи един модел на по-доброто развитие на Русенска област.

„Хубавото на „Републиканци за България“ е, че заложихме на местни хора, защото знаем, че някои от политическите формации поради дефицит или липса на качествени хора заложиха на кандидати, които не живеят в Русе, не са в Русенска област и нямат нищо общо с проблемите, които има тук. Петър Дяков иска да остане в Русенска област, да прави своя бизнес, но също така да има добрия мост и с приятели, които създаде през времето, когато живя, работи и направи своите бизнеси в САЩ. С нашата листа искам да дам един много ясен знак – за хората, които са в чужбина и работят там, но искат да се върнат в България. Както и за хората, които са млади, успели и са в България, в Русе, в Русенска област и искат тук да се реализират. Тези хора имат енергията и потенциала да го направят“, заяви Цветанов.

Петър Дяков сподели, че листата на „Републиканци за България“ в Русенско е единствената, която е съставена от хора, които никога не са се занимавали с политика, под 40-годишна възраст са и са много успели в своята сфера. „За моето семейство и приятели никога не е било под съмнение къде аз ще създам своето семейство и ще живея – аз винаги съм обичал България, Русе, моя роден град Бяла, и за мен това е огромна чест да видя какво доверие ще събера у хората на изборния ден. Имаме невероятни идеи, нашата партия изкара предложения от всички секторни политики, които аз твърдо подкрепям, и съм убеден, че българският народ ще ни даде доверие и ние ще изпълним всичко, което сме заложили в нашата програма“, каза водачът на листата.

Цветан Цветанов коментира, че управленската  програма на партията е почти същата като преди два месеца, с изключително добро съдържание за всички секторни политики. Основният акцент е електронното управление, за да се намали административният натиск, който има към бизнеса и към живеещите в България. Според него електронното управление е политика, която може да обедини всички партии. Програмата предлага също подкрепа на малкия и средния бизнес, който бе най- потърпевш в условията на КОВИД, като се създадат условия да бъде подпомогнат от държавата. Изключително важна е връзката между образование и професионална реализация, както и грижата за най-възрастните.“Републиканци за България“ предлага актуализация на пенсиите, като първата и основна задача в следващия парламент трябва да бъде актуализация на бюджета, за да могат да се намерят легитимните източници за повишаване на пенсиите.

Цветанов призова служебното правителство по най-бързия начин да внесе Плана за възстановяване и устойчивост, защото България изостава, а другите държави ще могат да разчитат на 13 процента финансово плащане по проектите. Той призова политиците да не се конфронтират, защото младите хора не влизат в политиката, за да правят скандали. „Всеки един иска да се реализира тук, да прави семейство тук, да се грижи за своите близки и познати. Затова в 21-а година нека да гласуваме с номер 21“, призова Цветан Цветанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version