Художникът Пламен Борисов открива юбилейната си изложба „МногоЛикият“ в Русе

Юбилейната изложба на художника Пламен Борисов „МногоЛикият“ ще бъде открита довечера от 17:00 във фоайето на Доходното здание.

През всички години на своето развитие Пламен Борисов следва мотото „Не оставяй нито ден, без да оставиш знак. Все някой ще има нужда от него. Дали с четка или с обектив –важен е знакът, уловеното чувство, посланието, което стига до човека, който има нужда от него. Призванието на изкуството е да дарява красота, удоволствие на хората, които изпитват потребност от него“.

Пламен Борисов е художник, спортист, фотограф и инженер. Той е завършил висше образование с първия випуск на специалност „Електроника“ на Русенския университет през 1990 г. и днес е електронен инженер във водеща фирма в Русе. Като активен спортист и лекоатлет през студентските си години той печели много национални спортни състезания под знака на Русенския университет. И отново в тези години става член на клуб „Илия Бешков” с ръководител Тодор Делев. Така съчетава три на пръв поглед различни области – спорт, инженерство и изкуство, като пренася духа и амбицията на спортната си младост към нови области, открива и утвърждава стремежа си да преодолява житейските препятствия по пътя си и да оставя диря с картините си. И като инженер, преимуществено внася така необходимата хармония в симетрията на живота.

Изложбата е открита от 2 до 12 декември 2022 г.

Exit mobile version