Христо Крушарски представи плановете за инвестиции на Летище Русе /ВИДЕО/

Нови хангари и удължаване на пистата на Летище Русе са следващите стъпки от инвестиционната програма, които бяха представени днес пред общинските съветници от Христо Крушарски , собственик на „Еърпорт Русе“. Той сподели, че от договора са изпълнени 14 от общо 15 точки, а последната – генералният план на летището, се очаква да е факт до август.

„Летище Русе вече е летище. На него може да излитат и кацат самолети, без да преминават през терминала. Терминалът трябва да се преоборудва, трябва реконструкция, да се вкарат рентгени, машини и редица други неща. Има и изисквания по външния вид на фасадата. Ще внесем предложение до Общинския съвет за разрешение за реконструкция и да можем да си свършим докрай работата по терминала“, каза Крушарски.

Инвестиционната програма по отношение на новите дейности, които има интерес да се развиват на Летище Русе е около 30 млн.лв. Тя предвижда изграждането на три нови хангара – 8000 кв. м, 350 кв. м и 45 000 кв. м. „Това са хангари за ремонт и поддръжка на самолети, които ще кацат тук и ще идват за обслужване. За тази цел обаче инвеститорите които идват ги интересува едно – за колко време може да стои постройката на това място и каква е гаранцията, че като се инвестират тези пари, това ще остане да се ползва с години. Нашето предложение е да се обмисли даването на право на строеж на тези хангари“, обясни Христо Крушарски.

Най-големият е свързан с обновяване на пистата и удължаването й с 580 м, което ще позволи вече кацането на по-големия тип самолети и карго полети. Само с тези три хангара се предвижда да се разкрият нови над 200 работни места.

Exit mobile version