Христо Иванов и Мартин Димитров: Шенген е ключов приоритет

Христо Иванов и Мартин Димитров от коалицията “Продължаваме Промяната – Демократична България” се обединиха около тезата, че ключов приоритет при бъдещо управление на коалицията е влизането в Шенген. “Членството на България в Шенген и в еврозоната е ключов приоритет, последна стъпка за истинската ни интеграция в Европа”, заяви Иванов.

“Редовно правителство на ПП-ДБ може да вкара България в Шенген още тази година. Трябва управление с авторитет, на което не са наложени санкции Магнитски. Шенген означава, че няма да има безкрайни опашки по границите с Румъния и Гърция. Шенген означава, че ще се създадат условия за нарастване на износа, привличане на нови инвеститори, по-добри условия за българските инвеститори и добре платени работни места”, обясни Димитров. Икономистът е водач на листата на ПП-ДБ в Русе.

Иванов добави, че влизането в Шенген минава през съдебна реформа. “Съдебната реформа е част от идентичността на “Демократична България” още от началото. Защото без независима, отговорна и отчетна прокуратура не само са заплашени индивидуалните ни права и свободи, но и бизнес средата е изкривена, а инвеститорите – прогонени. Защото никой чужд или местен инвеститор не е сигурен дали с прокурорска бухалка няма да бъде притискан в ъгъла, а друг да бъде гален с прокурорско перце и да не получава никакво възмездие за корупция, чрез която се е курдисал незаслужено на пазара”, обясни Иванов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version