Христо Иванов: Инвестициите в Северна България са наш приоритет /ВИДЕО/

„В Русе имаме силна листа с кандидати, които ще бъдат полезни в парламента, начело с водача Мартин Димитров. На него разчитаме много, защото е един от доказаните български политици и икономисти“, заяви в Русе съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Като  един от лидерите на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ той се срещна с кандидатите на обединението в 19 МИР-Русе и се включи и в инициативата „Демократично кафене“.

Христо Иванов коментира, че Мартин Димитров е един от експертите, на които ще се разчита за отстояването на балансиран и разумен бюджет, който да позволи България да има устойчив растеж. „Най-сигурната гаранция за това, че ще се покачват доходите в България, е устойчивият растеж. Това е политика, която може да гарантира растеж на икономиката, на производителността, на привличането на инвестиции, а не толкова да залага на мерки, свързани с подпомагане, с държавни разходи. Защото наливането на пари, както виждате, налива масло в инфлацията. И всъщност с една ръка държавата дава, с другата ръка изяжда доходите на хората“, каза още той.

За коалицията ПП-ДБ инвестициите и насочването на половината от европейските средства в Северна България е приоритет. Целта е създаване на по-добър бизнес климат, привличане на чуждестранни инвестиции, осигуряване на добри работни места.

„Нашата воля, нашето намерение е да има стабилно правителство, защото разбираме, че без стабилно реформаторско правителство, което може наистина да направи всички необходими усилия, да модернизира институциите, да отвори вратите на Шенген и на еврозоната за България, страната не може да тръгне напред. Ние малко се оказваме в ситуация „вода гази, жаден ходи“, защото има много възможности, които просто не можем да реализираме. Има много неща в областта на инфраструктурата, на европейските фондове, на привличането на инвестиции, които не се случват поради липса на правителство“, каза Христо Иванов.

Той призова отново към разум и отговорност пред хората, за повече смирение пред националните интереси и за разбиране на трудностите, пред които е изправена страната. „Правим кампанията със съзнанието, че ще трябва да търсим това, което ни обединява. Ще трябва да търсим обществена подкрепа дори от хора, които може би не мислят като нас по всички въпроси, може би не са подкрепили точно нас, но нашият тон, приоритетите, върху които сме се насочили, са онази платформа, която ще ни позволи след това да търсим широки национални обединения. Без да правим компромиси обаче с целите, които сме си поставили – съдебната реформа, развитието на страната, завършването на интеграцията ни в ЕС“, каза Христо Иванов.

На площада той беше посрещнат от двама от кандидатите от русенската листа – водача Мартин Димитров и Иван Белчев. Иван Белчев сподели, че идеята за „Демократичното кафене“ е хората да изпият по кафе с кандидатите и да си поговорят за проблемите и решенията им. „Най-често ни питат за общата политика – ще успеем ли най-после да направим правителство, ще спрем ли този цикъл на постоянни избори. Да, ние искаме това, за да можем да решим значителен брой от проблемите на гражданите както в Русе, така и в България. Ние обикаляме навсякъде, във всеки квартал, за да срещнем и разговаряме лице в лице с хората и да ги чуем.Те искат тази промяна, която ние можем да дадем“, каза Белчев.

Той отново е кандидат за народен представител, за да отстоява темите, свързани с Русе – екологията, инфраструктурата, свързаността на Русе с останалата част на България и образованието. „Надявам се хората да подкрепят нашата листа, за да можем да променим България, за да я направим силна и демократична“, сподели още Иван Белчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version