Холивуд идва в Русе да учи младите на дизайна в гейминга

Дългогодишният арт директор в Pixar – българинът Антони Христов, ще открие в Русе учебен център за дизайн в компютърните игри. Той е работил 30 години в Холивуд, като 18 от тях в едно от най-известните американски филмови студия за компютърна анимация Pixar. Заедно с Милин Джалалиев създават ARC Academy, чиято идея е да се превърне в платформа за бъдещи създатели.

Двамата предприемчиви българи представиха проекта си пред кмета на Русе Пенчо Милков, който заяви, че общината е готова да съдейства за развитието на идеята. В края на март в Русе ще бъде открит нов учебен център, като за изграждането на програмите ще помогне ARC Academy, а учениците ще бъдат обучавани в основите на гейминга и развитието на играта.

„Искаме да помогнем на младите хора да развиват креативния си потенциал, така че да са по-подготвени да започнат работа в сферата на гейм дизайна, брандинга, филмовото изкуство и пространствения дизайн. Не само вярваме, че можем да предложим на младите българи причина да останат в страната и възможност да се реализират успешно, но и сме сигурни, че България може да се превърне в желана дестинация за чуждестранни студенти и за продуценти, търсещи партньори за създаване на качествено съдържание“, споделиха създателите на академията.

Exit mobile version