ХК „Бяла“ се готви за евротурнирите с няколко контролни срещи и минилагери

Започна заключителната част от подготовката на женския отбор на ХК „Бяла“ за турнира EHF European cup Women и Държавното първенство по хандбал. Отборът се подготвя в зала „Арена Бяла“, където ще се играят и двете срещи от евротурнира. Предвидени са мини лагери на 2-4 септември, 9-11 септември и 30 септември-2 октомври.

От ръководството на клуба уговориха следните контролни срещи – на 11 септември в Букурещ с Unirea Dobroesti, отбор от дивизия А/втората по сила лига в Румъния/. На 24 и 25 септември в Бяла ще гостува ЖРК „Подгорица 2013“ – отбор от силната черногорска школа. На 24-ти преди срещата от 17.00 часа е официалното представяне на отбора за новото първенство. Втората среща е на 25 септември в 11.00 часа отново в „Арена Бяла“.

На 30 септември в зала „Орловец“ в Габрово беленчанки ще играят с женския национален отбор на България който се подготвя за квалификация за Световно първенство срещу Италия. Последната среща е срещу елитния румънски клуб „Слатина“ на 2 октомври от 11.00 часа.

По програма първенството на България започва на 8 октомври, а на 15 и 16 октомври са мачовете с Анагенисси Арта /Гърция/. Междувременно гръцкият тим се подсилва усилено за срещите, като са привлекли още 5 чужденки- четири украинки и една северномакедонка.

Exit mobile version