Хващат шофьори с алкохол и наркотици, те отказват да дават кръвни проби

Поредните водачи, хванати зад волана след употреба на алкохол или наркотици, са установили полицаите в Русенско. И в двата случая обаче шофьорите са отказали да дадат кръвни проби.

На 10 септември около 00:25 часа на ул. „Славянска“ в Русе, в района на кръстовището с ул. „Пирот“, екип на пътна полиция е спрял и извършил проверка на лек автомобил „Мерцедес“. Полицаите са установили, че водачът е в нетрезво състояние. Проверката с дрегер е показала концентрация на алкохол от 1,87 промила. На водача е съставен акт, издаден му е и талон за кръвна проба, но той е отказал да даде такава. Документираният случай е предаден на разследващ полицай и е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 11 септември в 20:40 часа автонаряд на РУ – Две могили е установил в с. Баниска по ул.“Баниски Лом“, 27-годишен водач на лек автомобил „Ауди А4“ да управлява с положителна проба за наркотици. При извършената проверка с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Констатираното от униформените е документирано. Мъжът е отказал да даде кръвна проба пред медицинско лице. Случаят е предаден на разследващ полицай и е образувано бързо производство по описа на РУ- Две могили, за престъпление по чл.343 б, ал.3 от НК.

Exit mobile version