Хванаха шофьори с положителни тестове за наркотици, те отказали кръвни проби

Хванаха шофьори с положителни тестове за наркотици при проверки в Русе и Сливо поле, но водачите са отказали да дадат кръвни проби.

Около 17:30 часа на 24 февруари в град Русе на ул. „Боримечка“, в кръстовище с ул. „Страхил Войвода“, полицейски служители са извършили проверка на лек автомобил „Сеат“, управляван от 33-годишен мъж от гр. Русе. Поради съмнения за употребени от него наркотици или техни аналози, униформените са го тествали с техническо средство и уредът  е отчел положителен резултат за метамфетамин. На водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е конвоиран до болница „Канев“ в Русе, но там е отказал да даде проби за химическо изследване. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 33-годишния водач е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б ал.3 от НК.

Вчера около 11:20 часа на второкласния път 21 /Русе-Силистра/, в района на 14-ти километър, служители от районното управление в гр. Сливо поле са спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 23-годишен от гр. Кубрат. В хода на проверката той е тестван с техническо средство за употреба на дрога и уредът е отчел положителен резултат за метамфетамин. Полицаите са съставили акт на шофьора, с оглед констатирано нарушение на чл. 5, ал. 3, т. 1, пр. 2 от ЗДВП и му е издаден талон за медицинско изследване. 23-годишният е направил отказ да даде проби за изследване. Срещу него е започнато бързо производство по описа на РУ – Сливо поле, за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

 

Exit mobile version