Хванаха поредния шофьор в Русе, седнал зад волана пиян и дрогиран

Поредният шофьор, седнал зад волана пиян и дрогиран, е установен от полицията при проверка. Случаят е от 9 август около 1 часа след полунощ, когато екип на Второ РУ спряло водач на „Алфа Ромео“ на бул.“Тутракан“.

Заради съмнения, че 28-годишният водач е употребил алкохол и наркотици, били извикани и пътни полицаи.  Дрегерът показал 1.46 промила, а тестването за наркотици отчело канабис и метамфетамин. Констатираното от униформените е документирано и на водача са били издадени талони за медицинско изследване, но в болница „Канев“ той е отказал да даде проби. Съставени са му два акта, а материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал срещу 28-годишния бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 и ал.3 от НК.

И още един случай с наркотици, само че при жена на 28 години, са засекли полицаите. В района на автогара „Юг“ служители на криминална полиция са проверили русенка на 28 г., която се оказала с три вида наркотици в джоб на дрехата си -кафяво прахообразно вещество, кристалообразно вещество и бяло прахообразно вещество. Тя заявила, че са хероин, метафметамин и кокаин.

При последвалите процесуално-следствени действия, претърсване и изземване, в дома на жената в Русе са открити и иззети две електронни везни и пособия за разтегляне. Случаят е документиран, като е заведено досъдебно производство. Жената е била задържана с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Exit mobile version