Хванаха пиян шофьор да се качва по бордюрите, бил и с отнета книжка

Пиян шофьор с отнета книжка и чужди табели бе заловен от полиция след сигнал на граждани в Русе. Около 17:40 часа вчера те позвънили в ОДМВР – Русе, че автомобил „Ауди 80“ се движи из града, криволичейки, и се качва по бордюрите.

Информацията е била предадена на дежурните наряди. При последвалите обходи автомобилът е забелязан от екип на Второ РУ да се движи по ул.“Студентска“ в Русе. Патрулката е последвала аудито и служителите са го спрели със светлинен сигнал на ул.“Мадарски конник“ срещу блок „Вела Пискова“ в кв. „Възраждане“.

При последвалата проверка полицаите са изискали от водача да представи документите на автомобила и неговите лични документи, при което на униформените е направило впечатление, че шофьорът на колата е във видимо нетрезво състояние и се държи неадекватно. Той предоставил единствено личната си карта.

Установено е, че мъжът е на 52 г. от Русе, а допълнителна справка за него е изяснило, че е с отнето свидетелство за управление на МПС, а регистрационните табели, монтирани на аудито, са издадени за друг автомобил със същата марка. За съдействие е извикан и екип пътни полицаи, които да тестват мъжа за алкохол, но той отказал пробата.

Случаят е документиран от служителите, съставени са съответните актове за допуснатите нарушения по ЗДВП, табелите са иззети, образувано е и бързо производство по описа на Второ РУ, за престъпление по чл.345 , ал.1 от НК.

 

Exit mobile version