Хванаха пиян водач в Русе, осъден веднъж за същото нарушение

Бързо производство е образувано срещу водач, установен с положителна проба за алкохол, след като е осъден за същото деяние. На 26 декември около 12:53 ч. в гр. Русе по ул. „Рига“ екип на пътна полиция е спрял и извършил проверка на лек автомобил „Ауди“ с русенска регистрация. Зад волана е бил 49-годишен мъж.

В хода на полицейските действия униформените са констатирали, че мъжът е седнал зад волана, след като е употребил алкохол, като проверката с техническо средство е показала наличие от 0.88 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух.  На мъжа е съставен акт за установяване на административно нарушение, той се е съгласил с показанията на техническото средство и го е подписал без възражения. Издаден му е и талон за изследване, но той не е посетил медицинско заведение за да даде кръвна проба.

Справка за водача е показала, че той е извършил нарушението – управлява МПС, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда – 0,88 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл. 343б, ал.1 от НК. По случая, срещу 49-годишния водач, е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.2 от НК.

Exit mobile version