Хванаха либиец в обемист кашон в камион на Дунав мост /ВИДЕО/

25-годишен либийски гражданин е открит на граничния пункт „Дунав мост“ от Гранична полиция-Гюргево. Мъжът е бил скрит в обемист кашон в полуремаркето на товарен камион.

Проверката е била извършена тази сутрин около 08.00 часа. Камионът е бил шофиран от 52-годишен турски гражданин, който според документите е превозвал различни стоки от Турция до румънска фирма. След извършения предварителен оглед на транспортното средство, граничарите установили, че на полуремаркето има допълнително ушит брезент, поради което извършили щателен оглед на камиона. Така в товарното отделение, в голям кашон, сред превозваната стока е намерен скрит мъж.

Разследването е установило, че въпросното лице е 25-годишен либийски гражданин. Той е казал на полицията, че се е качил в превозното средство в Турция, без знанието на шофьора. Мъжът възнамерявал да пристигне в Германия.

Според румънско-българския протокол чужденецът, шофьорът и транспортното средство са върнати на българските власти, за да продължат разследването и предприемат необходимите законови мерки.

Exit mobile version