Хванаха двама мъже и една жена да карат след употреба на алкохол в Русенско

Хванаха трима водачи в Русенско да карат след употреба на алкохол, а единият е дал положителна проба и за употреба на наркотични вещества.

На 18 ноември Екип на Второ РУ при ОДМВР – Русе е спрял за проверка лек автомобил „Ситроен Ц5“, с русенска регистрация, управляван от мъж на 43 години, и лек автомобил „Опел-Астра“, със силистренска регистрация, управляван от 42 годишна жена. При проверката им са отчетени съответно концентрации на алкохол в издишаният въздух от около 0,88 и 0,52 промила. И на двамата са съставени актове за установеното административно нарушение по ЗДвП.

На 19 ноември служители на РУ – Две могили, във връзка с провеждана специализира полицейска операция, са спрели за проверка лек автомобил „Рено Меган-Сценик“, с русенска регистрация. На водача – мъж на 54 години, е извършена проверка с техническо средство за употреба на алкохол и пробата му отчита 1.16 промила. След това е изпробван за употреба на наркотични вещества, като тестът отчита наличие на амфетамин. По случая е образувано Бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК – управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Exit mobile version