Хандбалистките от Бяла посрещат у дома временния водач в класирането

ХК „Бяла“ посреща  в неделя, 30 януари, шампионките и временни водачи в класирането ХК „Свиленград“. Мачът от подновеното първенство на „А“ РХГ жени ще се играе от 14 часа в зала „Арена Бяла“.Зрители се допускат съгласно установените мерки за сигурност в епидемологична обстановка.

Момичетата от „Бяла“ започнаха своята подготовка на 14 януари. Поради здравословни проблеми не можаха да тренират в пълен състав. Добрата новина е, че за първи път от започване на първенството треньорката Вики Жосан може да разполага със всички картотекиране състезателки. Документите на Полина Трубицина вече са наред и от десет дена тя се присъедини към съотборничките си.

Преди срещата ще се състои тържество, на което кметът на Бяла Димитър Славов ще връчи почетният знак на града на Христина Бозаджиева-Търкаланова по случай 130-годишнината на обявяването на Бяла за град. Родената и отраснала в Бяла Христина Бозаджиева-Търкаланова /Хари/ е първият капитан на националният женски отбор на България.Срещата ще се излъчва и по спортния канал В1В.

 

Exit mobile version