Хандбалистките от Бяла посветиха победата си на медиците от болницата

Хандбалистките от ХК „Бяла“ посветиха победата си над ХК „Сливница“ на медиците и помощния персонал в МБАЛ „Юлия Вревска“-Бяля в знак на съпричастност в тежката борба с КОВИД-19. След първото полувреме резултатът беше 14:13 за беленчанки, които на полувремето са решили да посветят евентуалната победа на работещите в болницата, а крайният резултат е категоричното 37:25 за ХК „Бяла“.

Срещата започна трудно, тъй като Полина Трубицина отпътува за Украйна по семейни причини за известно време. Ирене Иванова лекува Ковид до сряда и не се знаеше как ще е физическото й състояние. В четвъртък Христина Бабьий получи силни болки в шията и ръката, като до часове преди мача беше в МБАЛ „Юлия Вревская“ и да началото на срещата не се знаеше дали ще играе. Неколкократната голмайсторка на България Кръстина Касабова пък беше в шуменската болница с малката си дъщеря и не се знаеше до последно дали ще може да се разчита на нея.

Всичко това даде отражение на отбора, който изигра слабо първо полувреме, спечелено с 14:13.

На почивката обаче беленчанки излязоха преобразени. Заиграха в стила, който им донесе досегашните успехи – стабилно в защита и бързи контраатаки. Разликата набъбваше, за да стигне до крайното 37:25. Съставът : Станислава Стоянова, Фатме Юксел,Хритина Бабьий /10 гола/, Ирене Иванова /4 гола/ , Соня Богданова /9 гола/, Рени Димова, Христиана Драганова /2 гола/, Юлиана Таке /3 гола/, Кръстина Касабова /4 гола/, Кристина Иванова /4 гола/,Гергана Дакова, Александра Иванова,Лидка Бакърджиева. Игрови минути записаха всички състезателки.

След тази победа ХК „Бяла“ оглави временното класиране. Следващата среща е срещу ХК „Шумен 98“ като гости на 7 октомври.

 

Exit mobile version