Хандбалистките от Бяла отпътуваха за Испания за двата мача от EHF European Cup

Днес с полет от София за Аликанте хандбалистките на Бяла отпътуваха за срещите от квалификациите с в EHF European Cup Women, където българските шампионки ще се изправят срещу испанките от Хандбален клуб „ATTICGO BM ELCHE“. Мачовете са на 22 септември от 20.00 ч и на 24 септември от 11.45 ч местно време и ще се играят в спортен комплекс Esperanza Lag в град Елче.

Беленчанки са единственият отбор,който представя България в клубните турнири на ЕХФ през тази година.Противникът е представител на една от водещите хандбални сили, вицешампион на Испания, полуфиналист от последното издание на EHF European Cup Women. „В ХК „Бяла“ не си правим илюзия за краен успех, но състезателките са решени да покажат своите възможности. Срещите с такива класни отбори помагат за израстване на нашите момичета, особено за тези от школата на клуба, които са още в девическа възраст“, споделиха от клуба.

За класата на испанките говори и факта, че шест техни състезателки са получили повиквателни за националните си отбори за квалификациите за ЕП и първенството на Южна Америка в началото на октомври – три ще защитават цветовете на Испания,две на Нидерландия и една на Аржентина.В Елче играят общо седем чужденки от Аржентина, Бразилия, Нидерландия и Русия и пет състезателки от девическите отбори на Испания.Треньорът на отбора е старши треньор на девойките 19 ,които тази година спечелиха 1 място на Women’s World Championship 2023 в Литва.

„Пожелаваме успех на белите тигрици, дайте всичко от себе си. Независимо от резултата, вие вече сте постигнали своята победа, Бяла е на картата на европейския хандбал“, казаха от клуба.

Exit mobile version