Хандбалистките на Бяла победиха шампионките от Свиленград

Хандбалистките на ХК“Бяла“ записаха победа над шампионките и водач във временното класиране ХК „Свиленград“. Мачът се игра в зала „Арена Бяла“, където домакините спечелиха с 27:23. Така те се изравниха с шампионките по точки, но противничките им имат по добър баланс от срещите между двата отбора – 43:42 за Свиленград.

Преди мача в Бяла бе връчена и наградата на Христина Бозаджиева-Търкаланова. С решение на Общинския съвет тя бе удостоена с почетния знак на Бяла по случай 130 години от обявяването му за град. Христина Търкаланова – Хари, малката гранд дама на българският хандбал е родена в Бяла и е първият капитан на женския национален отбор на България.След това като треньор в ЦСКА подготвя множество състезатели, играли за България, включително и на Световни първенства. Наградата бе връчена от кмета на Община Бяла Димитър Славов на дъщерята на Хари-Мариета Търкаланова.

Ето и състава на ХК „Бяла“ на мача срещу ХК „Свиленград“: Ст.Стоянова,Хр.Бабьи /11 гола/,Ир.Иванова/4/. Соня Богданова/5/, Хр.Драганова/1/, Юл.Таке/2/, Ф.Юксел, Кр.Касабова ,Кр.Иванова/2/, М.Петкова, Есра Халил, Ал.Иванова , Р.Димова, Л.Бакърджиева/1/, П.Трубицина/1/.

Следващият мач на ХК „Бяла“ е на 5 февруари от 14 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново срещу „Етър 64“. Той ще се излъчва и по спортния ТВ канал – В1В.

Exit mobile version