Хандбалистките на Бяла отиват на полуфинал за Купата на България

Състезателките на ХК „Бяла“ приключиха с победа първата си календарна година след възстановяване на хандбала в града. В 1/4 финал за Купата на България отборът победи тима на „Сливница“ с 35:30 пред 150 души публика в зала „Арена Бяла“. Така в дебюта си в „А“ група беленчанки записаха сериозно присъствие сред най-добрите, като във временното класиране преди пролетния полусезон са на трето място.

Мачът срещу „Сливница“ започна с добра защита и бързи контраатаки от домакините, които поведоха с 4:0. Резултатът постоянно нарастваше, като на моменти достигна до 9 гола разлика в полза на беленския отбор. В самия край на първата част гостенките отбелязоха 2 гола и намалиха за крайното 20:13 за ХК „Бяла“. Във второто полувреме „Сливница“ започна да намалява разлика, за да се стигне до 22:21.Тогава треньорският щаб взе таймаут, след който домакините успяха да се откъснат отново напред. На крилото неудържима беше Соня Богданова, която показа страхотна ефективност – 11 гола от 13 стрелби. Краят дойде при заслужена победа на Бяла с 35:30.

На полуфинала за Купата на България тимът ще се срещне с рекордьора по спечелени купи – „Етър 64“. Финалният турнир ще се проведе на 12-13 март, като БФХ ще определи домакина.

За съжаление наградената с почетен знак на Община Бяла Христина Търкаланова – Бозаджиева не можа да пристигне по технически причини, но това ще се случи на 29 януари 2022 г. по време на срещата с шампиона на България „Свиленград“.

Съставът на ХК „Бяла“ : Станислава Стоянова, Христина Бабьий /5 гола/, Ирене Иванова /4 гола/, Христиана Драганова, Соня Богданова /11 гола/, Юлиана Таке /3 гола/, Фатме Юксел,Кръстина Касабова/2 гола/, Кристина Иванова/5 гола/, Моника Петкова, Гергана Дакова, Александра Иванова,Рени Димова и Лидия Бакърджиева/5 гола/.

Exit mobile version